lördag 17 mars 2012

Kuben!

Det fanns en gång i tiden en man som uppfann en kub. Hans namn är Ernö Rubik och hans kub har idag sålt i över 350 miljoner exemplar.




Inom ishockeyn finns det en domare som kallas för "kuben" och jag är jävligt glad att det inte finns 350 miljoner exemplar av den kuben. Hans namn är Thomas Andersson och han gjorde ett något förvirrat intryck under fredagskvällen i Tegera Arena. Det som jag reagerar över är det faktum att denne herre har dömning av ishockey som sitt jobb. Han gör inget annat än dömer ishockey. Därför känns det konstigt att han inte tar ett enda steg framåt i sin utveckling utan i stället backar han och blir sämre.

Hur som helst så var domarna inte bra i kväll, men samtidigt så måste det sägas att videodomaren var skitbra för Timrå gör faktiskt 3-0 i andra perioden. Vi är oerhört många på ståplats som ser att pucken är inne och vi bara vänta på en utsträckt arm mot mittpunkten efter telefonsamtalet. Döm om vår förvåning och glädje när han gör tecken för Wash-out.

Leksand äter upp Timrå i tredje perioden och publiken gör verkligen sitt till. Att gå ut till en tredje period med underläge 0-2 och mötas av denna fantastiska hyllningskör som bestämt att nu jävlar ska pucken skrikas in måste vara den skönaste känsla som finns. Filip Forsberg gör efter 9.50 1-2 och trycket blir inte precis mindre, men det är när Ken-Andre Olimb en minut och nio sekunder senare prickskjuter in 2-2 som taket lyfter. Timrå är i gungning rejält och Jens Bergenström ska bara lägga pucken i öppet mål några minuter senare, men missar detta öppna mål. Timrå avgör senare i förlängningen och det är snöpligt och garanterat inte rättvist, men någonstans i mitt Leksandshjärta kan jag ändå tycka att rättvisa skipades för Timrås 3-0 puck är inne och Leksand hade inte vänt det underläget.

Det mest positiva som fan till detta lag är att laget viker inte ner sig denna säsong. Det är krigare det handlar om och kriget fortsätter på måndag mot Djurgården i Stockholm.

24 perioder av denna underbara kvalserie.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar