söndag 11 mars 2012

Kvalserien börjar snart!

Västerås har spelat bort sin chans att nå kvalserien och det lag som just nu ligger bäst till är Oskarshamn. Hade någon sagt innan säsongen började att Oskarshamn skulle spela kvalserie så hade jag garanterat skrattat denna person rakt i ansiktet. Det är en riktig högoddsare om det skulle bli så och naturligtvis så är laget värt den platsen.På torsdag börjar det och det kommer att handla om sömnsvårigheter, ångest, lynnigt humör osv osv, men det är precis som det ska vara.

KOM IGEN NU LEKSANDS IF!!!!!!

För två veckor sedan befann vi oss i Gruvberget och vi fortsätter vår resa norrut och hamnar i dagens kyrkresa vid kapellet i Annefors. Från början fanns en bönsal på vinden i bruksinspektorens byggnad. Denna bönsal hade använts sedan bruket anlades 1775, men togs ur bruk när kapellet uppfördes 1857. 1881 flyttades kapellpredikanten till Katrineberg och när Staffanskyrkan byggts i Gruvberget betjänade komministern samtliga tre kapell på finnskogen.

Trots att placering av predikstolen bakom och över altaret förbjöds genom en kunglig förordning 1836 så är predikstolen placerad just så i Annefors kapell. Till vänster om denna predikstol finns en monumental målning som föreställer S:t Staffan som är Hälsinglands apostel. Målningen är målad av Erik Stenholm. Orgelmakare Pehr Strand d ä byggde strax före år 1800 orgeln i kapellet. Från början var det tänkt att denna orgel skulle stå hospitalkyrkan i Gävle.
Nästa vecka ska vi fortsätta vår resa norrut.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar