tisdag 6 december 2011

Äntligen seger i Mora igen!

Samtidigt som Malmö har fortsatta problem i hockeyallsvenskan trots sina nyförvärv så åker Leksand upp till Mora och vinner med 2-0. Samtidigt som Västerås nollar Malmö på bortaplan så håller Erik Hanses nollan uppe i Mora. Samtidigt som Jean Luc Grand-Pierre enligt uppgifter är bäste back i Malmö så håller Mattias Timander ihop det hela på ett föredömligt sätt i Leksand. Tränarbytet i Leksand kommer inte att ge någon effekt eftersom det redan innan spelades hockey som var effektiv och som resulterade i bra många fler poäng än jag räknat med innan seriestart. Att sen Mats Aspemo hade horn i sidan till Niklas Eriksson och Christer Olsson gjorde deras situation tröstlös och förlusten borta mot Sundsvall kom som en tidig julklapp för Aspemo och sportchef Salo.

Skönt hur som helst att laget är tillbaka på den vinnande planhalvan och jag räknar kallt med tre nya poäng mot Borås på torsdag. Därefter väntar en riktig rysare mot Västerås på lördag.

Lite tycke om ny musik tänkte jag bjuda på också. Tisdagar har blivit recensionsdag för ny hårdrock och det har hela tiden varit betyget efter en lyssning som gällt. Så även denna gång när Chickenfoot lyssnats igenom. Plattan "III" är släppt i år och denna supergrupp består av Sammy Hagar (ex-Van Halen), Michael Anthony (ex-Van Halen), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) samt Joe Satriani. Resultat av dessa ihopsatta konstellationer brukar vara av väldigt skiftande karaktär. Chickenfoot får dock till det hela på sina ställen och Joe Satriani ges inte så stor plats att glänsa med sitt gitarrspel. Det är oerhört positivt i mina öron eftersom jag har svårt för den onani som supergitarrister brukar använda sig av. Denna platta innehåller tio stycken raka rocklåtar och i slutändan så funkar det helt okej. Öppningsspåret "Last Temptation" finner jag bäst och avslutande "Something Going Wrong" finner jag sämst. Mellan dessa låtar uppenbarar sig låtar som är helt klart lyssningsbara denna kalla decemberafton. "Alright Alright", "Different Devil" och "Come Closer" är tre av den varan. Slutbetyget stannar på 5,30.

Bästa Låtar:
3p Last Temptation
2p Come Closer
1p Alright Alright

Tidigare recensioner:
Bad Habit- Atmosphere (4,84)
Benedictum- Dominion (5,38)
Bloodbound- Unholy Cross (5,54)
Bullet- Highway Pirates (4,90)
Burzum- Fallen (5,28)
Amaranthe- S/T (5,25)
Cavalera Conspiracy- Blunt Force Trauma (6,00)
Agnostic Front- My Life My Way (4,69)
Avantasia- The Flying Opera (Live) (4,94)
Axenstar- Aftermath (5,80)
Children Of Bodom- Relentless Reckless Forever (5,11)
Arch Enemy- Khaos Legions (5,21)
Alestorm- Back Through Time (4,63)
Black'n Blue- Hell Yeah (4,76)
Anvil- Juggernaut Of Justice (5,66)
Crowbar- Sever The Wicked Hand (4,66)
Danger Avenue- Long Overdue (4,25)
Deicide- To Hell With God (4,60)
Destruction- Day Of Reckoning (5,00)
Autopsy- Macabre Eternal (4,16)
Black Stone Cherry- Between The Devil & The Deep Blue Sea (5,26)
Bon Iver- S/T (3,20)
Black Country Communion- 2 (6,18)
Bonafide- Fill Your Head With Rock - Old, New, Tried & True (4,16)
Axxis- 20 Years Of Axxis Live (5,36)
The Answer- Revival (5,58)
Alice Cooper- Welcome 2 My Nightmare (5,13)

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar