tisdag 17 september 2013

Rånet i Örebro!

Oskar Alsenfelt var bra i lördags mot Brynäs, men jag hade viss kritik till att han släppte in Brynäs 2-1 mål. I kväll i Örebro var Alsenfelt totalt felfri trots att han släppte in ett mål. Leksand gjorde två mål och vann därmed matchen. Säsongens första trepoängare är därmed bärgad och det var ett fall framåt också att det inte var lika virrigt i egen zon som i lördags. Örebro tryckte på hur mycket som helst under vissa perioder, men det kändes som ett lugnare Leksand i kväll.

Det som inte känns lika bra är att det skapas alldeles för lite i anfallszonen. Leksand skjuter sammanlagt 13 skott på mål och har på de inledande matcherna endast mäktat med 31 skott på mål. Det är naturligtvis alldeles för lite och att man efter två omgångar ligger på plats 7 med 3 inspelade poäng är egentligen helt fantastiskt. Skotten som Alsenfelt fått mot sig är uppe i 83 på de inledande matcherna. Börjar det inte produceras fler skott så kommer detta att bli en trist säsong. Det finns inte en suck att våra målvakter kommer att storspela i 55 omgångar.

Jag vill inte vara negativ och dyster, men jag trodde att lagbygget såg bra ut. Det oroar att spelare som Johan Ryno och Pär Edblom varit totalt osynliga hittills. Saknaden av Timander är jättestor naturligtvis och jag tycker Salo gjorde fel som lånade ut Alen Bibic till Almtuna. Det kommer att bli täta matcher och min tro är att Bibic kommer att behövas. Det förekommer rykten om Jeff Woywitka just nu och varför inte. Han har spelat 251 NHL-matcher för St.Louis och Dallas och en sådan pjäs skulle definitivt stärka upp defensiven.

Oerhört skönt med segern i kväll och förbannat kul att ungtuppen Jacob De La Rose fick avgöra. Rubriken hade kunnat ändras till "Kung Oskar" denna kväll.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar