måndag 16 september 2013

Fortsatt serieledning!

När Liverpool gjorde 2-1 borta mot Swansea så började det kännas att det kan handla om 12 poäng på de 4 första matcherna. Nu slutade matchen till slut 2-2 efter att Swansea pressat ordentligt i andra halvlek. Sett till hela matchen så var ett oavgjort resultat rättvist och serieledningen gäller fortfarande efter nu fyra spelade omgångar. När jag ser Liverpool spela fotboll denna säsong så slås jag av att man återigen har börjat spela fotboll. Ett mittfält bestående av Lucas Leiva, Coutinho, Steven Gerrard och Jordan Henderson trillar boll på ett sätt som får mig att tro på att en topp 4 placering inte är omöjlig denna säsong.

Att sen ha Daniel Sturridge på topp gör inte saken sämre och i slutet av denna månad är Luiz Suarez tillbaka efter sin avstängning och det betyder att laget spetsas till ytterligare. Sturridge gjorde ett mål i kväll och toppar skytteligan med sina fyra fullträffar.

Swansea ska inte glömmas bort och pressen i andra halvlek var obeveklig. Jag har full förståelse att detta lag slog ut Malmö FF hur lätt som helst i kvalet till Europa League. Ett Malmö som för övrigt förlorade mot Djurgården denna kväll. Slutresultatet blev 0-2 och det spetsar till sig enormt i slutstriden i fotbollsallsvenskan.

Tisdag kväll betyder jobb till klockan 19:00 och därefter blir det att följa Leksands andra match i SHL borta mot Örebro. Det börjar redan talas om kris hit och dit, men det håller jag inte med om. Står det däremot noll i poängkolumnen efter matchen mot Färjestad på lördag så har vi fått den där uppförsbacken vi absolut inte ville ha. Men fan ska inte målas på väggen utan det är bara att ge 110% i varje byte i varje match så kommer poängen att trilla in på Leksands konto också.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar