söndag 26 februari 2012

Musiktävling nummer 4 avklarad!

Lördagkvällen betydde samkväm i goda vänners lag med god mat och trevlig dryck. Tyngdpunkten låg på Deltävling 4 i min lilla lek som innebär att jag spelar låtar som legat på Trackslistan genom åren. Den gemensamma nämnaren är att samtliga 26 låtar jag spelar legat på en och samma placering på de 26 olika årslistorna från 1985-2010. När vi lyssnat igenom de 26 låtarna visade det sig att Anna Wärme och Joacim Gröhn fått ihop 14 poäng vardera så det blev utslagsfrågor där jag ställde frågor hur långt intro det var på några klassiska låtar och till slut så gick Anna segrande ur striden genom att pricka in helt rätt introtid på "With Or Without You" med U2.

Kyrkresan går vidare och vi är mitt inne i de djupa skogarna i Hälsingland. Vi beger oss norrut från kapellet i Katrineberg och når kyrkan i Gruvberget. Ärkebiskop Nathan Söderblom invigde denna kyrka som fick namnet S:t Staffans kyrka. Året var 1927. Det fanns önskemål om en kyrka i Gruvberget och när planerna på att flytta kapellet i Katrineberg gick i stöpet så byggde man helt sonika en kyrka. Kyrkan är byggd av liggande timmer och är brädklädd utvändigt, men i interiören syns de betsade stockarna.

Altartavlan som föreställer Kristi himmelsfärd är målad av konstnär Gunnar Torhamn. Denna tillkom året efter att kyrkan invigdes. Orgeln i kyrkan är en Ahlborn L 020 med pedal från 1975. Den har sin plats längst fram på södra sidan i kyrkan. Ingen läktare finns i Gruvbergets kyrka. Däremot finns en fristående klockstapel som står strax till väster om kyrkan. Klockan är gjuten av Bergholtz klockgjuteri 1927.
Måndag kväll betyder hockey i Leksand och förhoppningsvis så blir kvalserieplatsen klar då.

Vi säger så.

1 kommentar:

  1. Det är riktigt surt att du bor för långt bort för den där tävlingen är rolig. Och så jävla lätt ;)

    SvaraRadera