söndag 19 februari 2012

25 dagar kvar till kvalserien!

Det är många år sedan nu som jag hade en så positiv känsla i februari månad för Leksands IF. Förra säsongen var fruktansvärd att genomlida och då framförallt förkvalet till kvalserien. Det enda roliga var en full Emil Nilsén som vrålade "Hellre HIV än MIK" i sista matchen mot Mora. Att vi torskade den matchen var egentligen skit samma för Leksand var skitusla i slutet av förra säsongen.

Nu däremot börjaar det redan bli vårkänslor kring bygden vid Siljans södra strand. Tommy Salo knyter redan nu upp de unga spelarna och laget har vunnit sex raka matcher. Matchen i fredags mot Södertälje var hur lugn som helst. Visst hade Erik Hanses ett par ingripanden som var lite tveksamma, men Leksand sjabblar inte in puckar denna säsong. Vi supportrar kommer att kliva in i kvalserien med samma tillförsikt som laget och jag lovar att det kommer att vrålas in puckar från Norra Stå.

Kyrkresan går naturligtvis vidare och vi lämnar Åmot och beger oss norrut mot Alfta. På denna väg norrut så hittar vi kyrkor som inte finns med i boken Våra Kyrkor så då får man finna information på andra sätt. Katrinebergs kapell heter kyrkobyggnaden vi besöker denna vecka och den ligger på en höjd en kilometer norr om gränsen mellan Gästrikland och Hälsingland. Kapellet är det äldsta inom Bollnäs-Rengsjö församling och det troliga byggåret är 1783.

Det kapellet förföll och ett nytt byggdes som invigdes 1892. Korfönstret i kapellet komponerades av Harald Lindberg 1957. Ringströms glasmålerifirma tillverkade det hela som avtäcktes den 7 juni 1958. Nästa vecka ska vi bege oss till Gruvberget och när Katrinebergs bruk 1848 förflyttades från Hanebos socken till Bollnäs socken så hade prästen i Gruvberget hand om gudstjänsterna även i Katrinebergs kapell.
Dagens info är hämtad från Svenska Kyrkans hemsida.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar