söndag 8 april 2012

Paranormal Activity!

Att se på film är oftast trevligt. Kvällen har ägnats åt filmen "Paranormal Activity" och för att ha startat väldigt trevande så tog det fart mot slutet om man säger så. Läser mig till att filmen vars budget låg på 15.000 dollar nu spelat in ungefär 200 miljoner dollar. Helt okej film och oerhört spännande. Jag brukar ha svårt för filmer som är filmade som en dokumentär, men detta var riktigt bra.

Kyrkresan fortsätter västerut denna vecka och vi tar oss från Ovanåker till bandyns metropol Edsbyn. Domprost Clarence Nilsson invigde S:t Olofs kapell i Edsbyn våren 1981. Sett till exteriören så liknar kapellet inte en vanlig kyrkobyggnad. Två parallella hus som binds samman av en byggnad som rymmer foajén handlar det om. Förutom foajén så finns även entrédörren i den byggnaden. Församlingshemmet finns i den östra flygeln och strax bredvid står klockstapeln som uppfördes redan 1939.

Innertaket följer yttertakets form och ger därmed kyrksalen en fin rymd. Ett stort fönster i fondväggen finns i stället för en altartavla. Salen domineras av vit färg och kontrasterar med de duvblå snickerierna. Denna duvblå färg har även altarbordet, altarringen, predikstolen (som är placerad direkt på golvet) och dopfunten. I västra flygeln är församlingssalen samt kyrkrummet inrymt. De hundra sittplatserna kan fördubblas då det är möjligt att göra de båda salarna till ett rum. Kopplingsbara stolar finns i kapellet i stället för bänkar.
Boken Våra Kyrkor från klarkullens förlag ligger till grund för ovanstående text och denna text hittas på sid 74 i denna bok.

Nu spelas "Blacklist" med Exodus. Bra som fan det.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar